Integrace na hřišti se vydařila

Dne 3.6.2019 se již tradičně uskutečnila sportovní akce „Integrace na hřišti aneb den plný sportu“ na fotbalovém hřišti v Merklíně.

Integrace na hřišti se vydařila
Integrace na hřišti se vydařila

Akce se zúčastnilo 7 ZŠ z Plzeňského kraje- ZŠ Přeštice, ZŠ Merklín, ZŠ Staňkov, ZŠ Holýšov, ZŠ Dolní Lukavice, ZŠ speciální Horšovský Týn a pořadatelská ZŠ speciální a praktická škola DČCE Merklín. Celý program dne byl podpořen fotbalovou akademií plzeňského kraje a fotbalovým klubem FC Viktoria Plzeň, kterým velice děkujeme za skvělou spolupráci, ochotu k realizování tohoto dne a příspěvku na pořízení mikrobusu ve formě šeku na 50.000 kč.

Přivítali jsme milé hosty: Mgr. J. Šobra- vedoucího školského výboru Plzeňského kraje, pana V. Hanzlíka- představitele FC Viktoria Plzeň, ředitele ZŠ Přeštice P. Fornouze, zástupce ředitele SOU elektrotechnického M. Zedníka a ředitelku ZŠ Dolní Lukavice Mgr. L. Hajšmanovou.

Občerstvení zajišťovala nová plzeňská kavárna a pražírna Palacio, která rovněž přispěla 1/2 výtěžku na mikrobus. Akce se taktéž účastil hasičský sbor Přeštice, který přijal pozvánku a předvedl dětem hasičskou cisternu a výbavu. Dále občerstvení již tradičně zajišťoval pan R. Szewczyk s rodinou. Poděkování patří i paní L. Kladívkové z Přeštic a paní V. Hrubé, které společně s asistentkami z pořádající školy malovaly dětem krásné obrázky na obličej. Děkujeme i Sokolu Merklín za bezplatné zapůjčení fotbalového hřiště.

Akce, která tradičně podporuje spolupráci dětí z běžných základních škol a žáků s handicapem splnila svůj účel a na fotbalovém hřišti v Merklíně nebyly vidět žádné rozdíly. Všechny děti si hrály a soutěžily společně.

Všem zúčastněným velice děkujeme za krásně prožitý slunečný den a budeme se těšit opět na další společné akce.

M. Kováč

Fotogalerie ZDE

Naše škola v číslech

Spravujeme 0 zařízení
Vzděláváme 0 žáků