Projekt "Motýlí farma"

Dne 25. 4. nám poštou přišly housenky až z daleké Anglie.

Motýli
Projekt "Motýlí farma"

Vyjmuli jsme je z balíčku. Nalézaly se tam dva kalíšky po 5 housenkách. Nyní potřebují klid a my sledujeme růst housenek a přípravu na zakuklení. 3. 5. se zavěsily na víčka
a 4. 5. se housenky zakuklily. 9. 5. jsme opatrně sejmuli víčka, vložili je do připravených papírových stojánků a dali do síťky. 12. 5. se z kukel vylíhli nádherní motýli. Bohužel, byl zrovna víkend a my nebyli ve škole. Jmenují se babočky bodlákové. Máme pro ně připravené květinové krmítko, do kterého jsme nalili cukerný sirup. Motýli mají rádi i šťávu z ovoce. Rozkrojili jsme pomeranč a i s krmítkem vložili do síťky. Každý den je pozorujeme. Dne 18. 5. jsme motýly vypustili zpět do volné přírody, kam patří. Letu zdar!

„Motýlí farma“

Dne 25. 4. nám přivezli housenky. Opatrně jsme je dali do plastové nádoby
a sledovali jsme proces vyvíjení. Housenky se zakuklily. Za dva týdny se kukly změnily na houf krásných motýlů. Projekt se nám vydařil.

J. Š.

„Motýli“

Přišel jsem normálně do školy a vidím v herně na stole malý balíček. Přišlo mi to divné. Po první hodině nám pan učitel oznámil, že přišly housenky. Všichni, včetně mě, měli hroznou radost. Projekt může začít. Pan učitel řekl, ať se jdeme podívat blíž. V krabičce byly 2 kelímky s 10 housenkami a 2 malé krabičky
na kukly. Nedávno nám přišla síťka a krmítko pro motýlí farmu. O pár dní později se zakuklily a pověsily na víčko kelímku. Vyndali jsme víčka a zasunuli do těch krabiček a dali do síťky. O týden později se proměnily v krásné babočky bodlákové. Jídlo pro motýly je pomeranč, jablko a starší banán a taky směs z vody a cukru.

T. A.

„Motýli“

Přijeli k nám motýli z Anglie a dva týdny potrvá, než se vylíhnou. Housenky měly chlupaté nožičky a přísavky. Pak se vykuklili a byli krásní. Jmenují se babočky bodlákové. Jeden motýl nám uletěl do herny. V síťce máme úplný motýlí ráj.

J. M.

Fotogalerie ZDE

Naše škola v číslech

Spravujeme 0 zařízení
Vzděláváme 0 žáků