Projekt zahrada

U nové školní budovy „U zámku“ je zděným plotem ohraničený pozemek, který přímo lákal k vytvoření zahrádky. Od slov jsme přešli k činům a pustili se do díla.

Projekt zahrada
Projekt zahrada

Zrodil se „PROJEKT ZAHRADA“.

Začátkem března jsme vytvořili soupis, co bychom rádi pěstovali. Nakoupila se semínka a zahradní náčiní a již v polovině března se první vysela. Byli jsme úspěšní a ze semínek začaly vyrůstat rostlinky. Ty všechny byly schovány za okny v teple naší školy.

Začátkem dubna jsme vyrazili ven na zahradu, kde na nás čekalo spousty práce. Vyměřit záhonky, zrýt je, překátrovat zem, zarýt hnůj, urovnat záhonky a pak už „jen“ zasít semínka, zasadit sadičky a kytičky. Ti nejmenší i ti největší se začali podílet na rozkvětu naší zahrádky. Žáky práce úplně pohltila a už se moc těšili, až budou sklízet úrodu. Nejdříve vykvetly květiny a potěšily naše oči a duši. Po dvou měsících, co se žáci starali o záhonky, nastaly dny „D“ a my mohli potěšit naše mlsné jazýčky. Sklízeli jsme ředkvičky, kedlubny, saláty, hrášek a další zdravé dobroty. Moc jsme si pochutnali a už se těšíme na nový školní rok, neboť na nás v září čekají mrkev, meloun, cukety a dýně. Mňam!

Fotogalerie ZDE

Naše škola v číslech

Spravujeme 0 zařízení
Vzděláváme 0 žáků